Uitje van de maand

Uitje van de maand: Op pad in Schoonhoven Zilverstad

10.00 – 10.45 uur:
Geen goed begin van de dag zonder twee heerlijke kopjes koffie met gebak bij hotel restaurant Belvédère.

11.00 – 12.15 uur:
U brengt een bezoek aan Rikkoert Schoonhovens Silverhuys – Edelambachtshuys. Hier krijgt u middels een film, een rondleiding en een demonstratie van alles te weten over het zilver(smeden). De rondleiding is een reis door de tijd, langs oud en nieuw zilver, met alle bijbehorende anekdotes. Erg bijzonder is het kijkje dat u neemt in het Edelambachtshuys, de voormalige synagoge van Schoonhoven en niet te vergeten de 17e eeuwse kelder die zich onder het gebouw bevindt. Kortom, te veel om op te noemen!

12.30 - 14.00 uur:
Na het zien van al deze interessante bezienswaardigheden is het tijd voor de innerlijke mens. U kunt genieten van een heerlijke lunch bij hotel restaurant Belvédère.

14.15 – 15.15 uur:
Na de lunch gaat u naar het enige zilvermuseum van Nederland, het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Hier wordt u ondergedompeld in een wereld van zilver. De collectie bestaat uit
gebruikszilver van 1600 tot heden. Waaronder honderden zilveren voorwerpen uit de bekende zilverfabriek Van Kempen en Begeer. Oude techniek van het ambacht doen zich herleven in de Zilversmederij, waar u jonge goud- en zilversmeden aan het werk ziet. In het Zilvermuseum ziet, hoort en ruikt u het zilver!

15.30 – 16.30 uur:
Uw dag is niet compleet zonder een stadswandeling onder begeleiding van een gids door het kleinste stadje van Nederland. De gidsen laten u de bijzondere en mooie plekken van de stad zien! 

Inclusief:
- 2 keer koffie met gebak 
- Bezoek aan Rikkoert 
- Lunch 
- Bezoek museum 
- Stadswandeling o.l.v. een gids


Bijzonderheden:
Op zondag vervalt het bezoek aan Rikkoert en komt de stadswandeling daarvoor in de plaats. Het tijdsschema van de dagtocht wordt dan aangepast.

Prijzen: € 39,95 per persoon (bij minimaal 15 personen).

 
 zilvermuseum // nederlands_zilvermuseum_schoonhoven_door_mike_bink.jpg (348 K)
 
Meer informatie & reserveren:

VVV Zuid-Holland Zuid afdeling groepsdagtochten
Spuiboulevard 99
3311 GN DORDRECHT
Tel 078 632 2422
Tel 078 632 2477

E-mail:
res@vvvzhz.nl

  • print
Content VVV Idee